Bob

Update…Kambing Boer yang dibawa masuk dari australia

In agriculture on Jun 29, 2007 at 2:50 pm

Nie aku paparkan beberapa pic kambing boer yang sedang dipilih untuk dibawa masuk hujung bulan ni ke Malaysia…kambing-kambing ni dah ada ready buyer, iklan tentang kambing boer ni telah kami promosi lebih kurang seminggu lalu..(boleh rujuk pada posting yang terdahulu)

F4 & F5 DoesLancelot punya keturunan..besar farm dier orang ekk..stud bucks with silver tagF3,F4 & F5kambing feral berkumpulstud does with kidsArmani Lancelot Sire

ok lah nie antara farm yang dilawati di sana…kena rajin sket lah explore untuk mencari baka-baka kambing boer yang baik…

  1. Bestnyer kalu aku dapat pergi ladang ni..besau tu padang ragut dia..patut ler kambing diorang sehat2…aku tgk muka sifuu mcm krem jerk…hehhehehe…kesejukan tuh..

  2. Apa tak krem…peti sejuk pun tak sejuk camgitu…

  3. Nko ingat senang ke nak kontrol ensem dalam 0 degree bro? Hidung aku tak leh kembang tuh!

  4. hehehe kesian sifoo aku ngan joe…krem2 pun…ada benda “panas” kat sana huhuhuhuhu ….nie dah sampai kl ke belum nie??

  5. Ada pengalaman dari kawan dari KL, sebelumnya ini kambing-kambing bila di masukkan di Kapal dari Indonesia, mengalami stress dan banyak yang sakit akhirnya mati, setelah minum mereka dititik cellfood, kambing-kambing selalu nampak sihat dan besau

  6. cellfood kalau citer kambing dibawa dari indonesia naik kapal laut memang ada risiko begitu..saya tahu keadaan seperti ini..tapi nie kita citer kambing boer..semua naik flight tu..hehehe die orang mabuk udara jer ler…alhamdulilah takde masalah sangat..

  7. yup! kambing naik flight. 6 jam sampai mesia. Aku kasik minum antistress bila sampai kandang. Berat kambing akan susut dalam 5kg seminggu pertama duduk mesia. Kejutan budaya agaknya. Tapi, kalau kasik makanan yang cukup, dema akan naik pelan-pelan. Kebiasaanya akan mengambil masa 4 – 6 minggu untuk dapat balik keberatan asal dan pastu akan terus gemuk dan gemuk dan gemuk dan gemuk. So, pastikan bagi makan dan latihan jasmani serta rohani. Ini untuk pastikan kambing tak boroi tapi macho untuk jantan dan cun untuk betina.

  8. besok lusa akan akan melakukan proses pembesaran kandang. So, sesape yg berminat nak tau camna nak wat kandang, sila-sila la datang melawat. Aku tak ambik masa lama, seminggu siap.

  9. aku nak datang kek ijok,,kek mana ek?
    bagi aku peta .. !! ws
    p/s:susah saja

  10. konvoi ramai2 aje MyDol… kalau nak kesana sabtu/ahad call aku dulu wan 0133601422 atau bob 0122028724

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: