Bob

Kelahiran “orang baru”….si kembar

In agriculture on Julai 10, 2007 at 11:49 am

Alhamdulilah dalam kesibukan yang ada sekarang saya berusaha untuk mengupdatekan bahan-bahan yang boleh saya muatkan di blog ni. Hari demi hari satu perkembangan yang positif makin saya dapat lihat di dalam dunia internet. Masih saya ingat lagi diwaktu mula-mula saya melancarkan blog ini diawal tahun. Saya sendiri tercari-cari satu halaman yang boleh mengumpulkan segala maklumat mengenai sektor pertanian dan industri asas tani di malaysia ini. Tidak saya nafikan peranan halaman-halaman rasmi yang berkaitan dengan sektor tersebut..tetapi seiring dengan dunia IT yang semakin bergerak pantas, data atau maklumat tertentu yang diinginkan oleh usahawantani kita mungkin terlepas pandang maka kewujudan blog ini hanyalah cuba ingin membantu apa yang perlu….

saya sendiri pun cuba memenuhi meluangkan masa disini selain bersama mereka-mereka yang berjumpa saya di luar. Terima kasih kerana memberi sokongan dan insyallah saya membantu apa yang mampu.

screenhunter_051.jpg

stress1.jpg

Dalam kesibukan saya mendapat berita menggembirakan……rupa2nya…kat kandang dah dapat “orang baru” hehehehe….baru berusia 4 hari dan masih belum diberi nama…comel…comel sangat..sampai ada yang menawarkan dengan harga yang menarik….jangan salah anggap saya tak jual anak pun….hehehe yang sebenarnya kita orang menyambut kelahiran si kembar nie haaaa!

dsc00017.jpg dsc00015.jpgdsc00022.jpg

dsc00023.jpgdsc00027.jpgdsc00029.jpg

anak2 kembar purebreed

15-07-07_1519.jpg 15-07-07_1515.jpg

yang ni fullblood..

nie lah kembarnya …untuk pengetahuan anda…anak boer ini adalah f4/f5 kerana “bapanya” adalah Fullblood dan”omaknya” adalah dari f4/f5. Alhamdulilah tak ada berlaku kejadian yang tak diingini dan anak-anak boer nie sihat walafiat…..emmm apa nama yer aku nak beri kat anak2 boer nie???

883-550x-prime1.jpg041_24-087transformers-megatron-posters.jpg

aku bercadang nak beri sekor tu nama “optimus prime” dan lagi satu tu “megatron” ok tak??? huhuhuhu…komen anda di alu-alukan….hehehe

 

 

  1. 2 ekor brownhead.. mane satu optimus and megatron lak heheheeh

  2. geram nyer aku tgk..rugi aku x g ari tuh..mau aku peluk2..cium2..cute nyer..mcm tuan2 dia lak..hihihihi….x nak bg nama tuh…nanti jd ganas…susah nak kontrol..hahhaha

  3. aku tak sabaq2 nak tengok cucu baru ko bob..!!

  4. bagi nama sinchan dengan himawari jer.. ok dah

  5. hahahaha aku tak layan sinchan…tu pun ada 3 ekor lagi tengah sarat..tgu masa….kembar semua…huhuhuhu….lepas nie boleh taruk nama bombabee..

  6. tino ko jate bob nko nak bagi namo robot2 jate ni? ado jate bole booking ko? hehehe

  7. duo2 jantan…sebab tengah demam transformer nih…tu dok letok nama autobot hehehe..pasal nak booking tu…hehehe sayang ler…insyallah nantie leh bincang…

  8. nak book tunggu biar 50 ekor dulu..hehhehe..

  9. pandai2 jer kau aliya….hang jangan main janji jer…kang di tuntut payah pulak hehehehe…..whatever semuanya bergantung kepada keadaan..but untuk buat masa nie belum lagie la nak jual si kembar nie…hehehehe

  10. jual..juallll… lelong… lelonggg…. terhangat di pasaran…. jeng jeng jettt ….. kehkehkeh… anyway harap dengan kehadiran2 stud2 buck baru tuh bole laa dimating skali lagi kehkehkeh… anak commercial buck tuh kalau jadi

  11. haha meriah sungguh meraikan kelahiran kembar…

    hahaha

  12. alamak… si esis otai dtg bertandang ke sini… segan laa… cheewaahh…

  13. kalau comey bagi le nama bumblebee…hehhe..

  14. Haha. Kecik2 masa comey jangan jual. Kalo dah besar, leh ar jual. Ekeke. Aku cadangkan ko bagi nama Pembebel sekor, bleh? Haha..

  15. memang cun body baby baru korang…kental beb..apa cite pun baby korang memang mcm tuannye….’comel’…ha ha ha…suka no aku dukung baby tu…

  16. heheheh datang gak member aku sorang nie…jelitawantani dari lembah pantai..hehehehe

    comel babky kiter orang yerk…tuannya tak mau dukung ka? hehehe…

    apa pun thanks 4 all support my friend…..TQ..

  17. pak Bob, berapa berat lahir dari anak-anak Boer tersebut? Tampak sehat dan comel. Salam.

  18. Pak Bob, Saya sudah create Blog http://www.dombagarut.blogspot.com. Mungkin bisa di link ke rekan Malaysia lainnya. Wassalam.

  19. Terima kasih atas informasi tersebut pak agus.

  20. nama apa yang sesuai yer? maka nama yang ingin saya syorkan adalah. kambing boer ….

    eh? kan dah nama dia tu…? entahlah nak bagi nama apa…

    megatron the legend?

  21. Ko dah buat kenduri cukur kepala ke anok2 ko tuh Bob?…Jemput ah aku skali…

  22. mmg cme gle beb……………

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: