Bob

Update..Kambing Boer dari Australia..dah mai..

In agriculture on Julai 30, 2007 at 10:28 am

Pada 24Hb yang lepas dah macam pesta kat Animal Hotel..di LCCT KLIA..pertama dalam sejarah..kami buat shipment boer ni..ni lah pertama kali ramai penternak yang nak melihat sendiri pengurusan ketibaan kambing boer tersebut..semua buyer memang dah sedia..masing2 bawak kawan2,family dan partner masing2..untuk menyaksikan sendiri..kambing-kambing boer tersebut…ETA jam 1o.40 malam..agak lewat sedikit dari jadual asal..tetapi alhamdulilah sampai juga…

Berkumpul depan Gate Security..

Buyer, rakan-rakan penternak yang mai..datang tengok…

24-07-07_2357.jpg

crate yang membawa kambing2 tersebut..hehehe sabar bang..sabar…tunggu kita orang bukak dulu huhuhu…

25-07-07_0001.jpg

ni bukan aku daa..sempat lagi si achoy nie enter frame aku punya camera hp ni..di belakang tu partner aku si syazwan..

24-07-07_22401.jpg24-07-07_2353.jpg25-07-07_0029.jpg

24-07-07_2355.jpg24-07-07_2356.jpg25-07-07_0002.jpg25-07-07_0030.jpg

 

Thumbnail gambar aksi2 penternak dan boer

* aku akan upload gambar close-up kambing2 tersebut bila dah dapat gambar dari kamera digital…kamera yg aku pakai ni cuma kamera hp.

 

Begitu lah meriahnya pada malam tu…kebanyakan semuanya puas hati dengan order masing2…ada yang re-order untuk shipment kedua..yang dijangka dalam 2 minggu dari sekarang. Butiran dan harga terkini:

1.Pejantan boer Fullblood(berdaftar) – RM2300 (stock tinggal 20 ekor shj)

2.Induk boer Fullblood(berdaftar)-RM2100 (limited stock)

3.Induk Boer Fullblood(tidak berdaftar)-RM1900 (limited stock)

4.Boer F4/F5-RM1500 (stock tinggal 500 ekor lagi)

5.Boer F4/F5(white heads)-RM1300 (stock tinggal 500 ekor lagi)

6. Boer F1-RM 720 (stock Unlimited but base to volume)

All goats will be selected by JimBoer

Sila hubungi aku..@bob 012-2028724 atau Syazwan/wan 013-3601422

* seperti biasa ada tempoh seminggu dari sekarang untuk membuat tempahan..jangan buat tempahan disaat akhir…kelam kabut..hehehe…jangan lupa…50% deposit(cash/cheque) semasa membuat pesanan…50% baki(cash preferred/cheque-kena runding..buyer yang berdekatan boleh dipertimbangkan) lagi semasa ketibaan boer tersebut di KLIA..

logo-jutawantani-copyaku-edit.jpg

 

 


  1. ouish… hebat la bisnes kambing ni… mahai harganya…

  2. cuba try compare price lain😉

  3. dahsyat sungguh korang nie bob and the gang!!sampai leh buat peternak-peternak tak sabaq…sampai pi airport…

  4. huhuhu…alhamduliallah hasil usaha marketing officer JTN tu..merriah no…insyaallah shipment kedua aku nak pi..dah bgtau abg aku awal2…hehhehe

  5. Good Job Bro..cuma agak kelam kabut sikit but enjoyed and the most important thing that i’m happy with the boers that I ordered,(walau x dapt boer idaman-111477)

  6. yep wan K sorry maybe kelam kabut sket sebab kali ni ramai yang datang sebagai pemerhati..hehehe teruja nak tengok boer turun kapal terbang..hehehe…

    *boer idaman yerk?..yang silvertag tu ka?

  7. Belek punya belek punya belek, apsai gambaq aku dived kambing tu tarak…mahal wooo aksi tu

  8. assalamualaikum semua…bob…aku kat johor kalau nak beli kambing sepasang macamana? nak kena gi klia juga ke? ko bawak la masuk kandang dulu..nanti aku gi amik. boleh tak?tak pun kalau ada buyers dari johor yang boleh ku tumpang lorinya?mengidam kambing ko ni!

  9. […] Kami adalah pembekal baka boer terbaik dari New South Wales, Australia. Seperti shipment yang lepas2..boleh lihat di sini […]

  10. err,,abang bob ni macam biasa nampak la kat karaoke..tapi karaoke mana yea…

  11. hehhehe sapa la nie?..kekadang ada gak pi…release tension…with my group..

  12. btw..silap orang kot al maklum dalam dunia nie ada 7 wajah iras kita hehehehehe

  13. In contrast, EMFs that have shorter wave lengths have a stronger impact.
    Several training centers offer extent level of programs with
    talented faculties. The experts use herbs and organic matters to neutralize the deadly poisons.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: