Bob

Kunjungan dari Sarawak..

In agriculture, Kambing boer, penternakan on Februari 18, 2008 at 5:45 pm
 
(Muaturun borang kursus keusahawanan MARA 2008 disini!!!)
Ahad lepas kami berada di farm kerana ada “group meeting” yang diadakan. Sementara itu dijangkakan kami menerima kehadiran pengunjung dari sarawak. Mereka ingin mendapatkan informasi mengenai penternakan kambing boer dari kami. Memang kami mengalu-alukan pengunjung dari Sarawak dan Sabah. Kerana mengikut pengamatan saya ramai lagi penternak disana yang ingin mendapatkan maklumat atau bekalan baka kambing boer ke sana, tetapi kerana atas masalah dasar JPH yang berbeza mengikut negeri ada beberapa halangan yang membataskan. Walaubagaimanapun ianya harus ditangani secara bijak. Mungkin hasil kerjasama penternak disini dengan di Sarawak dan Sabah akan membuahkan hasil dan kesannya perkembangan penternakan kambing semakin berkembang secara keseluruhan.
17022008001.jpg
(3 orang sebelah kanan adalah dari Sarawak)
thanks guy!!!
170220081.jpg
ni family yang selalu melanggan daging kambing boer kami,
kira2 regular customer la. Malah petang tu mereka yang menaja makanan untuk semua..kami pula yang segan..hehehe. Apa apa pun thanks to this “nice family”
17022008002.jpg
“Geng Botak” hehehe..by the way dua orang kawan aku nie adalah orang2 belakang tabir(alah orang yang pegang kamera,edit video..dll) sekarang nie pun nak belajar-belajar pegang kambing..hehehe.
nak diceritakan lagi bukan ini sahaja tetamu yang hadir semalam..tetapi terima kasih juga kepada En.Mohd Zaidi yang membeli 10 ekor baka kambing boer dan juga adalah 5-6 client lagi yang aku pun tak sempat nak ingat namanya…so wan and mizi lah entertain hehehe kerana aku sibuk mendesign banner untuk projek baru kami…apa2 pun terima kasih semua…
  1. Waaah, thanks banget infonya…

  2. Wahh.. kiranye org swak boleh pegi buat lawatan ramai2 ni. Yup, boleh saya join sekali lah.

  3. nak tanya di sarawak ada tak syarikat atau individu yang sudah berjaya menternak kambing,jika ada boleh bagi alamatnya, sebab sahabat saya di sarawak, ingin membuka perternakan kambing boer.

  4. Very Nice!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: