Bob

Ketibaan Kambing Boer dari NSW,Australia. 4 April 2008

In agriculture, Kambing boer, penternakan on April 8, 2008 at 12:32 pm

Nie lah sedikit gambar yang aku leh attach kat sini tentang shipment yang terbaru. Nak citer panjang-panjang pun tak larat..sakit badan pun tak habis lagi..hehehe. Apa yang aku nak ucapkan ialah ucapan terima kasih kepada semua pembeli-pembeli setia kami yang memberi kepercayaan kepada kami untuk membekalkan baka-baka kambing boer yang berkualiti dengan harga yang kompetitif sesuai dengan kehendak dan “budget” masing-masing. Terima kasih!!…

Btw.. ada sedikit perubahan harga terbaru selepas ini..untuk mendapat quotation harga terbaru sila email kepada saya di mybob_online2u@yahoo.com atau rozee@jutawantani.com

  1. saya tajudin ingin berkongsi pengalaman tentang pengurusan membawa masuk hasil pertanian atau ternakan dari luar negara di KLIA. bagaimana caranya untuk mengurus di KLIA selain mendapatkan permit import. mohon tips atau maklumat untuk saya, jika tidak keberatan.
    sekian. terima kasih
    tajudin

  2. saya pengalaman membawa masuk hasil pertanian memang tiada..setakat nie ternakan lah. Permit Import mohon di JPH…ada kriteria yang kena penuhi. Manakala urusan di KLIA ialah urusan dengan pihak Animal Hotel-MasKargo..kena arrange dengan dia orang. Manakala kita juga perlu arrange dengan transporter di negara mana yang kita import(dalam kes kami australia lah)…more detail tak dapat saya nak terangkan disini..maybe nantie saya susul dengan email

  3. assalamualaikum wbt. saya ingin memulakan ternakan di Johor… bolehkah saudara terangkan kepada saya bagaimana hendak mendapatkan baka terus dari Australia? selain itu, ‘stud’ manakah yang terbaik disana? bolehkah saudara berikan nama ‘stud-stud’ di sana?

    bantuan saudara amat dihargai. harap dapat membalas melalui email…

  4. ASALAMUALAIKUM EN MD. IZZUDDIN,
    Antara stud yg saya dpt recomend:
    1. ACADA ( South Australia ) acada@bigpond.com
    2. KHIMAIRA FARM ( South Australia ) goats@khimaira.com.au
    3. KINNERET BOER GOATS STUD ( South Australia ) kinneretboers@yahoo.com
    Jika sudah mendapatkan kambing dan inginkan pesawat udara khas utk membawanya ke JOHOR direct ( Senai Airport ) hubungi saya untuk urusan penyewaan pesawat. Hubungi saya : MOHSIN BAKAR / 012-7092676 / FAX: 07-6882079 E-mail: trinitasaviation@hotmail.com
    Terimakasih
    Mohsin Bakar / Pontian, Johor.
    ps: Saya juga adalah seorang penternak kambing Boer secara Fidlot diPontian.

  5. stud2 berkualiti tengoklah pada susur galurnya…cuba check nama2 seperti karbo tarzan, warlord, amani lancelot, dll…farm2 yang ada memiliki stud dari susur galur nie..memang saya recommend..tengok pula farm tu punya achivement didalam pertandingan baka yang dijalankan di OZ…kalau yang tak pernah2 dengar namanya tu tak yah la…bukan senang deal dengan aussie ni juga…silap2 kena kencing..

  6. Saya berasal dari Sarawak dan nak memulakan penternakan kambing boer.
    Tapi tak tahu macam mana nak dapatkan kambing tersebut.
    Saya pada mulanya nak pelihara kambing untuk baka.
    Di pendekkan cerita boleh tak bagi quotation untuk membawa masuk
    Kambing ke Serawak dan berapa ekor minima bagi tempahan tersebut.

  7. salam..bley bagi sebut harga kambing tak??FERAL, BOER, BIRI2..saya dari perak (kuala kangsar)..kalu skali transport berapa?tq

  8. ada satu persoalan. Saya nak pindahkan kambing dari johor ke selangor. Tetapi kambing – kambing tersebut baru lahirkan anak dan bunting sarat. boleh tak saya bawa kambing tersebut?

  9. Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several
    weeks of hard work due to no data backup. Do you have any
    methods to stop hackers?

  10. Hmm it seems like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
    I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any points for first-time blog writers? I’d definitely appreciate it.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: