Bob

7.IT Corner

Salam semua..ruangan IT corner di blog bukan apa-apa pun…almaklumlah diri saya tidak dapat dipisahkan dengan IT walaupun buat benda lain. Menceburi dunia IT semenjak tahun 1997, kemudian jadi “blogger” dan “forumer” sehinggalah sekarang menjadikan hidup saya susah nak diteruskan tanpa IT..hehehehe..sehari tak mengadap PC..rasa macam ada yang tak cukup dalam hari tu…actually sebenarnya kita menghadapi ketagihan maklumat..banyak benda yang kita nak tahu. Bila dah tahu kita nak kongsi pula pada mereka yang tak tahu..begitulah seterusnya.

So kat ruangan ini saya akan mengisinya dengan apa saja yang saya suka berkaitan dengan IT. Saya akan membuat beberapa review ebook yang saya implementasikan dan berguna untuk dimiliki.

Review ebook yang dihasilkan oleh kenalan saya Saudara Lufti…pengasas laman http://www.bijakkomputer.com malah saya ada memberi testimoni saya di laman ini…setelah mendapatkan ebook ini daripada beliau.
Adakah Masalah Berikut Pernah
Berlaku Kepada Anda?

Komputer anda mengalami masalah dengan tiba-tiba dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan?  
     
Hendak menambah atau menaik taraf (upgrade) sendiri perkakasan atau perisian komputer anda tanpa perlu hantar ke kedai untuk menjimatkan wang dan masa?  
     
Sistem operasi anda iaitu Windows XP atau Windows Vista anda menghadapi masalah dan perlu di format atau di pasang semula (reinstall) tapi kurang yakin sebab ingat-ingat lupa atau jarang melakukannya? Lagipun apabila dihantar ke kedai pasti mahal bayarannya. Setiap kali rosak pasti kita terpaksa mengeluarkan belanja lagi.  
     
Serik atau tidak mahu ditipu peniaga atau penjual komputer dengan masalah yang mudah tapi dikelentong oleh mereka yang tidak bertanggungjawab hingga terpaksa mengeluarkan belanja yang tinggi kepada benda yang tidak perlu.  
     
Mahu melakukan sendiri dan belajar segala proses dari mula pemasangan komputer,melakukan format pada cakera keras (hard disk) hingga selesai pemasangan Windows serta perisian-perisian yang diperlukan seperti Microsoft Office, antivirus, antispyware dan firewall di dalam sesebuah komputer.  
     
Masalah mendapatkan buku rujukan komputer dalam Bahasa Melayu / Malaysia? Nak beli buku MAHAL pula.  
     
Mahu menjimatkan wang dengan menggunakan sistem operasi seperti Linux Ubuntu dan perisian percuma seperti OpenOffice tapi takut untuk mula menggunakannya disebabkan orang sering mengatakan sukar untuk digunakan dan tidak sama seperti perisian biasa?  

 

Segala jawapan kepada persoalan anda diatas terkandung di dalam

“Panduan Lengkap Bijak Komputer” ini.

_________________________________________________________

Ketahui Bagaimana Ramai Usahawan Berjaya Di Seluruh Dunia Menggunakan Idea-Idea Mereka Yang Unik, Kreatif, Luar Biasa & Lain Dari Yang Lain Sebagai Formula Kejayaan Bisnes Mereka!

Dan Lebih Hebat Lagi… Bagaimana Anda Juga Boleh Berjaya Seperti Mereka!

Anda dalam dilema kerana…

  • Anda minat bisnes, tapi langsung tiada idea? atau
  • Anda dah ada idea bisnes , tapi tak pasti bagaimana nak ‘develop’ idea anda itu agar lebih mantap untuk menembusi pasaran, atau
  • Anda dah ada ‘target market’, tapi tak pasti jenis produk atau perkhidmatan yang boleh ditawarkan!, atau
  • Bisnes anda merosot. Buntu menghadapi persaingan? Tak tahu bagaimana hendak meningkatkan keuntungan?

Jangan Bimbang! Kini anda sudah menemui penyelesaiannya!

Antara kandungan menarik di dalam Ebook Ini:

  • Resit ATM – Ada orang buat keuntungan dengan menjual resit mesin ATM!
  • Remaja jadi jutawan internet dalam masa 4 bulan! Hanya dengan menjual ‘pixel’!
  • Pinggan boleh dimakan? Selesai makan, kita boleh makan pinggan tu sebagai ‘dessert’! Hairan?
  • Payung terjun untuk kapal terbang – idea simple dan inovatif!
  • Batu ganti haiwan peliharaan? Idea ini menjadikannya jutawan!
  • Bisnes jual berudu? Ketahui bagaimana bisnes unik ini beroperasi sejak 20 tahun lalu!
  • Menculik? Ada orang jadikannya bisnes yang menguntungkan! Malahan sah di sisi undang-undang!
  • Keranda ‘jadian’? Idea inovatif yang memberi faedah ketika hidup dan juga sesudah mati!
  • Tidurpun boleh buat duit? Idea & ciptaan kreatif selesaikan masalah kurang tidur!
  • Pondok telefon – Ada orang bisnes pondok telefon yang tidak mempunyai telefon!
  • Gigi palsu – Seorang pelajar perubatan jurusan pergigian cipta kekayaan dengan kreativitinya!
  • Kedai Gunting Rambut Bergerak – Idea lama diberi nafas baru!
  • Penutup botol – Ketahui bagaimana bahan buangan ini berikan hasil lumayan!
  • Barang buangan – Jurutera perolehi pendapatan 6 angka hanya bisnes kadbod terpakai!
  • Bisnes gali gua – Idea ‘tak sengaja’ jadikan kontraktor ini jutawan!
  • Dan banyak lagi idea bisnes yang tidak terlintas di fikiran anda!..

Petikan Usahawan:

“Untuk bersaing pada hari ini, kita mesti tampilkan kelainan!…”
Datuk Ameer Ali Mydin – Pengarah Urusan Rangkaian Pasaraya MYDIN

“Untuk menang persaingan, idea bisnes kita mestilah
berbeza & lain dari yang lain!…
Dato Tony Fernandez – CEO, Air Asia & Tune Hotels

_________________________________________________________

 

  1. anda ingin berjaya dalam saham sila lawati
    http://www.uptrendseeker.blogspot.com
    kita kongsi bersama nikmat tuhan yg di anugerahinya sseadanya. terima kasih atas lawatan anda

  2. try to be jutawantani

  3. Mari bersama saya untuk menjadi leader dalam perniagaan DCL, Calon calon leader seluruh semenanjung dicari, Kita gerak ramai ramai….PM saya …

  4. nak idea untuk buka kedai gunting rambut?

  5. salam…sy adalah pembekal lembu dr JB. sesiapa brminat hubungi ditalian 012 7677806 tq

  6. Kepada semua penggemar kambing jemput dtg pd 1hb May sempena HARI KAMBING SEMALAYA yg akan diadakan di DGarden Cafe.Mcm2 program diadakan antaranya pameran kambing,sembelih,karaoke,tuisyen kambing,barbeque & pelbagai lagi.Utk kenterangan lanjut layari boerfarm.blogspot.com or kambingmalayanet.blogspot.com

  7. salam bro
    saya berminat nak tapak iklan kat blog bro ni. nak iklankan kursus saya tu.

    trafik kat blog bro ni tinggi, nak tumpang sedut🙂

    berapa ya kos iklan utk sebulan ya, tlg bg ads placement, saiz dan harga ya..terima kasih..

  8. Just desire to say your article is as astonishing.
    The clarity for your post is just great and i can assume you are a professional in
    this subject. Well together with your permission allow me to clutch your RSS
    feed to stay updated with approaching post. Thank you a million and please
    carry on the gratifying work.

  9. You actually make it seem so easy with your presentation but I find
    this topic to be actually something that
    I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me.
    I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

  10. I am regular visitor, how are you everybody? This article posted at this web page is
    really good.

  11. Have you ever considered about including a little bit
    more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all.
    Nevertheless think of if you added some great visuals or videos to
    give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this blog could certainly be one of the most beneficial in its field. Awesome blog!

  12. I will immediately snatch your rss as I can’t find your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Kindly permit me know in order that I may subscribe. Thanks.

  13. This аrtіcⅼe will assist thе internet users for
    sеtting up new webpage or even a weƄlog fгom start to end.

  14. Hi, yеs this piecе of writing is genuinely pleаsant and I have learned lot of things from it regarԁing bloǥging.

    tһanks.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: