Bob

3.PRODUK & SERVIS

Baka Boer yang ditawarkan:

Pejantan(bucks) Fullblood(Registered/Unegistered)

armani-lancelot.jpg

Induk(doe) Fullblood(Registered/Unregistered)

stud-does-champion-show-umur-12-bulan-95-kg.jpg

Induk(doe) F3/F4/F5

f3f4f5.jpg

Stud bucks/does with silver tag

stud-bucks-with-silver-tags.jpgstud-does-with-kids.jpg

F1/F2

f1f2-brown-f3.jpg

* baka-baka adalah dibawa dari New South Wales, Australia dari dua buah ladang yang bekerjasama dengan kami. Pesanan dibuat mengikut pra-order yang telah diminta oleh pelanggan terlebih dahulu. Terma yang digunakan adalah 50% deposit semasa membuat tempahan dan 50% ketika ketibaan kambing tersebut di Animal Hotel, KLIA.

Senarai harga adalah seperti berikut sehingga diberitahu kelak. Kami berhak membuat perubahan harga jikalau terdapat perubahan dari harga ladang.

Registered Fullblood Bucks 60kg-65kg RM2,800
Registered Fullblood Bucks 45kg-55kg RM2,300
Registered Fullblood Does 28kg average RM2,100
Registered RedBoer Buck 50-55kg RM2,500
Unregistered RedBoer Does 28kg average RM1,500
Purebred 25kg average RM1,100
Brownheads Does 23kg Average RM950
F1 Whiteheads 23kg average RM720
Boer Cross Bucks 30kg average RM580
Boer Wethers 35kg average RM480
Feral Cukup umur 4 tooth 45kg average RM490
Feral 2 tooth lebih 35kg average RM450
Feral mixed tooth 28kg average RM398

Terms of payment :
50% deposit and 50% 1 week before delivery

Pelanggan juga boleh melihat contoh baka yang dibawa masuk sebelum ini di Kandang di Ijok. Penjualan baka di ladang di ijok adalah mengikut keperluan dan kapasiti yang ada.

Semua pejantan atau induk fullblood yang dibekalkan adalah di sertakan dengan Sijil kelahiran.

13-08-07_2138.jpg

Sila layari katalog kami di agribazaar:

https://www.agribazaar.com.my/bob_jutawantani/

KONSULTANSI PENTERNAKAN KAMBING

Kami juga memberi peluang kepada usahawan-usahawan muda yang ingin meceburi bidang penternakan kambing ini untuk bersama-sama kami menimba ilmu dan berkongsi maklumat.

LAIN-LAIN

Penulis juga memberikan konsultansi percuma mengenai apa sahaja bidang-bidang yang terletak dibawah sektor pertanian dan industri asas tani negara. Maklumat-maklumat tersebut adalah dari usaha dan pengetahuan yang penulis sendiri dan ianya mengikut kemampuan penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab dengan kekurangan atau kekeliruan dengan maklumat yang diberi. Penulis cuba menyampaikan sebaik mungkin untuk kemudahan pembaca-pembaca blog ini. Terima kasih.

TEMPAHAN IKLAN DI BLOG INI

Kepada sesiapa yang nak meletakkan iklan di blog saya nie (average visitor per day adalah 1000 hits onwards) boleh hubungi saya di mybob_online2u@yahoo.com, sila sertakan pic/grafik anda dan maklumat lengkap iklan anda. Setiap iklan yang dipamerkan saya cuma mengenakan caj minimum RM20 untuk tempoh 90 hari. Promosi ini saya tawarkan sehingga 31 Disember 2007, selepas daripada tarikh tersebut saya akan menukar polisi baru.

Untuk membuat bayaran pengiklanan kepada saya sila transfer atau bank in kan kepada:

Pemilik Akaun : Mohd Roozee Jalulidin

1640 1702 2599

untitled.png

1601 0007 0265 29

Selepas bank in atau transfer sila sms kan waktu (jam),tarikh transaksi dan nama anda dibuat ke no ini 012-2028724 atau 0133031978

* Segala kos saya membangunkan blog ini atau perkhidmatan kepada anda diluar sana adalah percuma. Ruang iklan ini hanyalah untuk mereka yang inginkan potensi pemasaran yang lebih luas melalui blog ini. Terima kasih.

  1. Saya berminat utk menyertai bidang ini.Saya ingin mengetahui sedikit sebanyak perkara asas utk menceburi bidang ini…berapa modal asas diperlukan utk memulakan projek ini.Berapa lama pulangan modal, dan apakah jenis krusus yg perlu dihadiri sebelum memulakan perternakkan ini..

    Salam

    Che Rahim Mohamed

  2. Saya juga berminat utk menjalankan projek sebegini.Saya ingin mengetahui tentang beberapa perkara asas utk menceburi bidang ini
    – modal asas diperlukan
    – pulangan modal, dan
    – krusus yg perlu dihadiri sebelum memulakan projek ini

  3. Salam kepada saudara berdua..terima kasih atas perntanyaan saudara..

    Kedua-duanya lebih kurang sama…

    Tapi apa yang saya boleh katakan soalan anda ini adalah terlalu common kerana dalam penternakan kambing ni ada banyak cabang..malah untuk bermula pun kos setup adalah berbeza mengikut kreativiti sesorang itu sendiri…

    Nak setup projek ada yang bermula dengan skala kecil RM10k-30K..skala sederhana RM50k-100K dan skala komersial RM250K ke atas…

    tentang biz kambing ni pula ada 3 keadaan..di mana menternak dan menjual baka, jual daging atau trading/import…ketiga2 ini ada biz flownya tersendiri…

  4. Assalamualaikum;
    Kalau saya nak beli penjantan boer,seekor buat starter pack kecik2..
    Macamana saya nak buat pinjaman (MARA etc.)..atau duit sendiri….
    Idea saya nak buat skala kecil2an dulu ~RM30k,apa cadangan bob..
    Saya ada tanah 1.25 ekar..
    Saya nak tahu anggaran kasar utk buat set up penternakan kambing..contoh :
    Qty kambing
    Harga Kandang
    Cost makanan
    Pasaran
    etc.

    Terima kasih

    Helmi
    Melaka

    fikz_ami@hotmail.com

  5. tahniah…
    ada juga web khas bg boer.
    saya dari jitra kedah,
    baru umor 20…
    saya dah ternak beberapa jenis baka..jamnapari,sanen,jawa puteh…tapi boer saya masih tiada.
    saya jeis cerewet meilih baka.
    saya minat akn fullblood umur 8 bulan..
    anggaran harga berapa/ekor utk betina?

    terima kasih

    0124448234

  6. Assalamualaikum:

    pertama sekali saya mengucapkan tahniah kerana anda berjaya. saya amat berbangga dengan anda.
    setelah sekian lama ,saya tercari-cari usahawan bumiputera yg berjaya. saya amat berminat dengan industri ternakan kambing boer ini. tapi tidak tahu bagaimana mahu memulakannya
    saya amat berharap kiranya dapat melawat ladang ternakan di ijok ini.

  7. Assalamualaikum.Saya bercadang untuk menceburi bidang menternak dan menjual daging kambing Boer ini.Apakah
    preparation yang perlu untuk memulakannya dari modal,
    tapak/kandang ternakan,bagaimana untuk menternak dll.

    terima kasih

  8. nak tanya skit kursus penternakan kambing utk bulan 12 ada ke?
    soalan no 2 lebeh kurang sama ngan en helmi pa 9oct diatas. tQ

  9. A’kum
    Saya berminat untuk menceburi bidang ternakan kambing ni. Saya ingin bertanya dimanakah kandang saudara dan bolehkah saya membuat lawatan sehari untuk belajar cara-cara pengendalian atau pengurusan kambing di kandang saudara serta mendapatkan khidmat nasihat serta pengalaman dari pihak saudara. Jika boleh, hubungi saya di 012-2846292 atau saiful.munir.ms@smy.necel.com

  10. Saya berminat untuk menceburi bidang ternakan kambing ni. apakah kos angaran permulaan untuk memulakan pengurusan kambing dan cara-cara pengendalian atau pengurusan kambing di kandang serta mendapatkan khidmat nasihat idea/ pengalaman dari pihak saudara.

  11. kenapa blog nie xberi jwpn utk soalan2 di ats

  12. bro..kalau gua online selalu tak berjalan la kerja2 lain kat luar tu. hehehe btw..biasanya sapa tinggal komen kat sini menyertakan email mereka..aku akan followup di email mereka..semua komen di blog sini ada di forward ke email aku…wa need time gak nak layan semua komen…gua bukan kaunter pertanyaan..tapi gua akan cuba beri response yang sebaik mungkin yang boleh…kalau gua ada online YM..leh tanya direct kat YM..

  13. bob the otai…. next shipment bila bang?

  14. 24hb nie masuk lagi…payment dateline 20hb..kalau tak sempat next shipment adalah next month..satu bulan satu shipment minima…last time pernah gak dalam sebulan 2 kali..tapi tak larat hehehe

  15. btw untuk shipment nie pun permintaan makin meningkat…dan terus meningkat…hidup Boer!!! hehehe

  16. akum….saya ada buat ternakan lembu kk…..sape2 yg nk buat tempahan untuk daging lembu segar boleh hubungi 012-7130531 -azree

  17. sempat lagikk!!

  18. Salam Bob…
    next shipment bila erk? ari tu aku x smpt nak order… Den ingat nak order next shipment nie….

  19. next shipment hjg bulan 5 nie

  20. saya minat dalam ternakan kambing boer ini. saya berada di kota belud, sabah. saya berminat beli sepasang kambing boer. berapa kosnya?

  21. Sepasang kambing boer boleh dapat harganya di bahagian menu produk di blog saya nie..cumanya lokasi anda yang menghadkan penghantaran ke sana..kerana kos dan polisi di sana tidak sama seperti di semenanjung

  22. Jualan Pengabisan Stok Jamna Betina & Jamna Cross Betina = RM500-RM650/30kg-50kg. Harga Boleh Dirunding.. Hubungi En Razis 012-7991252

  23. Hi!
    Zura baru 6 bln menternak.. masalahnya tiapkali kambing beranak kembar sure si adik mati alah susu sekitar umur 1 bln setengah. Apa perlu zura buat selain beri susu gantian..
    TQ!

  24. Saya ada membekal anak ikan ubi, anak belut, lintah, ikan siakap air tawar dan air masin. Boleh membuat pesanan sehingga 1- 2 juta ekor..insyaallh. boleh bekal. Hubungi 019-9802456

  25. Salam,

    Kalau penternakan cacing boleh ke join web ini? Sila balas.
    Saya berminat nak iklankan projek saya.

    T kasih

  26. Assalammualaikum Bro,

    Saya berminat dengan projek penternakkan kambing boer ni, sekarang pun sedang berusaha untuk mengumpul data untuk projek yang akan saya lakukan ini.
    Saya harap Bro dapat bantu saya dengan pengalaman dan Ilmu yang Bro ada, maybe juga kita dapat bekerjasama lepas ni.
    ” MAJULAH USAHAWAN-USAHAWAN MUKMIN MALAYSIA”

  27. bro..saya ingin tahu jika saya mahu setup dalam pasaran baka dan menjual daging,berapa harga untuk membuat kandang dengan keluasan 30×70 dan berapa jumlah kambing yg saya perlukan dan harga,makana dan ubat ubatan,harga

  28. Assalammualaikum Bro,
    Baru2 ni ada perasan Bro online, cuba gk nak ym tp Bro nampaknya terlaalu sibuk. Tak ngape, maybe next time kite leh ym yer Bob.
    Berbalik dengan Projek Boer nie, saya mmg excited nak mula nie. Tapi kena dgr [pendapat Bro dulu, nak tambah ilmu bg org baru nak belajar cam saye nie…

  29. Assalamualaikum Mr. Bob,
    Saya bercadang nak start bela kambing boer, lepas raya ni nak start buat kandang n tanam rumput. Boleh ke saya pergi melawat ladang bob untuk tengok macam mana bob setup kandang dan manage kambing tu. Kalau saya nak beli kambing dengan bob, berapa lama perlu saya tunggu selepas order dan boleh ke hantar ke kelantan…

  30. askum Mr. Bob,
    Saya nak tanya bro ada jual kulit kambing tak?nak tau gak kalau ader samada yang kering atau yang basah..

  31. Assalamualaikum…………….
    Saya berminat untuk menternak lembu,bagaimanakah nak dapat maklumat dan khursus,saya berada di Sarawak.

    tq bRo..

  32. saya perunding bebas utk industri sarang burng layang-layang pada harga anda mampu lengkap dengan pembinaan rumah & sistem bunyi.contoh :- ubahsuai rumah sedia ada dlm 5ribu ke 15 ribu sahaja.rumah baru 20ribu keatas…….sertai kemi sbg pembekal sarang burng ke Asia Barat & Erpoah.just call or sms 0134861990 utk ?

  33. saya berminat untuk menternak kambing dalam tempoh terdekat ini. ingin saya dapatkan maklumat tentang permulaan dan kos bajet pembinaan kandang.
    TQ

  34. Kami ada menyediakan pakej ternakan lintah canvas. Harga dibawah rm1000 utk permulaan perniagan secara kecil2lan. Perjanjian jual beli disediakan kepada penternak baru dgn harga yg tinggi. Khidmat nasihat berterusan. Berminat sila hubungi kami di SILVER AGRO FARM ditalian 0192304044/0122767013

  35. Tunjukkan gambar kambing boer yang baguslah
    from Probolinggo, Jawa Timur, Indonesia

  36. Jualan borong kambing feral australia
    yang telah dipelihara di Kedah.

    Harga murah untuk jualan borong RM430
    seekor minima 5 ekor

    Harga jualan runcit RM480 seekor

    kambing sihat serta aktif.

    Harga termurah dipasaran pasal
    ada 250 ekor dan penternak mahu
    tukar kambing lain pula..

    Lokasi dekat Jitra Kedah
    call 019-2633069 Syafi

  37. Assalamualaikum;
    Idea saya nak buat skala kecil2an dulu ~RM30k,apa cadangan bob..
    Saya nak tahu anggaran kasar utk buat set up penternakan kambing..contoh :
    Qty kambing
    Harga Kandang
    Cost makanan
    Pasaran
    etc.

  38. Great work! This is the kind of info that should be shared across the net.

    Disgrace on Google for now not positioning this post upper!
    Come on over and seek advice from my website . Thanks =)

  39. Thank you, I’ve recently been searching for information approximately this topic for a long time and yours is the best I’ve found out so far.
    But, what in regards to the conclusion? Are you sure about the supply?

  40. Good info. Lucky me I recenly found your blog bby accident (stumbleupon).

    I have book marked it for later!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: