Bob

Archive for the ‘SEO’ Category

Kursus Teknologi Kambing Boer 9 – 11 Januari 2009

In agriculture, Akuakultur, artikel, Kambing boer, kursus, penternakan, Percutian, pertanian, SEO on Disember 12, 2008 at 10:54 am

Salam kpd rakan2 semua,
Setelah bertungkus lumus di dalam 5 bulan yang lepas start dari maha hinggalah membuat selection kambing, kini kami mempunyai masa dan berpeluang untuk menganjurkan kursus.Kami akan anjurkan kursus teknologi penternakan kambing boer dan Kami alu2kan kepada semua penternak mahupun yang baru nak menternak untuk turut
serta di dalam kursus ini, dimana kami bawakan 2 penceramah yang terkenal di Australia serta 1 pakar nutrisi permakanan haiwan ruminan no 1 di Malaysia dari Mardi iaitu Dr Wan Zahari dan 2 Dr verterinar dalam perubatan serta beberapa penternak yang telah berpengalaman lebih 3 tahun dalam kendalian secara moden dan efisyen skala besar operasi harian ternakan dalam industri ternakan untuk berkongsi pengalaman serta memberi pelbagai tip yang bersesuaian yang diboleh pakai dengan environment disini. Kursus ini lebih kepada Seni Pembakaan Kambing Boer, diharap rakan2 yang telah register atau belum sila mengumpul pelbagai soalan khasnya dari segi seni pembakaan, agar kita dapat tahu gambaran sebenar yang dialami dan cara penternakan yang dipraktis disana.Jika berminat untuk mengetahui lebih lanjut sila lawati www.boerbest.com . Terima Kasih.
-Another Event Brought to you by BoerBest Group

Objektif

1 – Memberi pendedahan yang sebenar kepada peserta mengenai kambing Boer dari segi pengurusan, penjagaan, pembiakan, permakanan dan perubatan menerusi penceramah berpengalaman yang terkenal di dunia penternakan kambing serta wakil dari agensi kerajaan yang berkaitan.

2 – Berkongsi pengalaman dan maklumat mengenai industri penternakan kambing Boer di Australia melalui penceramah jemputan – Jim Boer dan Geoffrey Davies

3- Memberi panduan dan bimbingan kepada peserta mengenai pemasaran dan pengurusan kewangan bidang penternakan kambing.

4 – Memberi peluang kepada peserta melalui pengalaman lawatan sambil belajar di kandang ternakan kambing Boer

Advertisements

A Blog Can Enhance Your Traditional Business Website..

In artikel, SEO on Februari 13, 2008 at 1:57 pm
Setelah bob “release” ebook yang pertama..bagi sesiapa yang memahami apa yang saya sampaikan disini saya ingin kongsikan artikel dari seorang blogger/enterprenur diluar negara yang memberi idea yang sama sepertimana yang saya sarankan…(minta maaf saya tak sempat nak menterjemahkan bahasa..)

screenhunter_10-feb-13-1400.jpg

Take your old static, dead and uneffective business website … and give it a big boost with a blog.

You’ve seen those business websites that are nothing more than a copy and paste job from their brochure. They sit and collect dust on a server. And they don’t do anything for the business, other than become a source of irritation and frustration to the owner.

But with a blog, you can breathe new life into those sites.

An updated blog filled with quality, practical content will reap dividends for almost any business.

The three main benefits are:

1. Return site visits.

I’m sure many business website take up space on some server and rarely get any kind of return readership. With a regularly updated blog with fresh, timely and practical content, people will come back more often.

More people coming back more often means the next time they are in need of your product and service increases the likelihood they give you a call.

2. Search engine visibility.

Google likes to see regularly updated content. Blogs do that. And with enough time and quality content, you can boost your visibility — i.e. PageRank — in Google.

The greatest value for typical small businesses with this is for local searches.

This means someone goes to Google and types in “Dallas plumbers” or “Phoenix real estate agents.”

Blogs are especially good at helping you target these smaller niche keywords in your city and state.

3. Customer-centered value.

Done right, blogs can provide substantial value to your customers and clients. If you have a product, you can teach your customers how to use it … in basic and creative ways. If you have a service, you can give tips on how they can save money, or prevent a big problem, or simply realize they need an expert — you — to help them.

FOUR SMALL BUSINESS EXAMPLES

Here are just a couple of examples of businesses that could use blog to boost their search engine visibility and return readership (and thus, top of mind memory when a prospective customer needs something):

Heating and Air conditioning Repair Businesses – can start an “article library” of common issues and repairs of HVAC units they sell. At the start of the summer, write a blog post or “article” titled “3 Keys to Maintaining your Air Conditioning Unit.” Example: About Appliance.

Insurance Agents – can start a blog about each type of insurance and teach their clients about their policies. For example, “Home Insurance 101: What To Do When You Get Robbed on Vacation.”

Real Estate Agents and Brokers – can talk about how to buy and evaluate a home … or sell one. They can also use the WordPress blog platform to showcase their properties. For an example of this, check out our real estate WordPress theme.

Personal Consultants and Coaches — can showcase their expertise and knowledge of their niche and topic. Example: David Bohl’s Slow Down Fast.

Petikan dari http://corymiller.com/business-blogs/a-blog-enhances-traditional-business-websites/

Panduan buat Usahawantani…akhirnya ebook saya dilancarkan…

In agriculture, pertanian, SEO on Februari 4, 2008 at 11:27 am

Alhamdulilah pada hari ni saya dapat siapkan ebook yang dah lama saya ingin kongsikan. Setahun pengalaman membangunkan blog yang berorientasi kan sektor pertanian dan industri asas tani dan dalam masa itu jugalah sektor ini berkembang pesat malah kejayaan mempopularkan kewujudan Portal Agribazaar (untuk lihat status klik sini)seolah-olah memberi bukti kukuh dengan apa yang berlaku. Transaksi terkini di portal tersebut mencecah hingga RM200juta bagi akhir tahun 2007.

Maka dengan kewujudan ebook ini harap dapat membantu para usahawantani dan rakan-rakan seperjuangan yang lain dalam bidang ini. Sebarang kemusykilan sila email saya.

iklanebook.gif

*sila beri maklumkan kepada saya jikalau anda mengalami masalah untuk mendapatkan ebook ini.
* ebook ini adalah sesuai untuk mereka yang ingin mengetahui tips2 menggunakan platform blog seperti wordpress.com atau blogger.com sebagai medium atau instrumen mengiklan atau mempromosikan perniagaan anda tidak kira dalam sektor usahawantani atau yang lain2..

Hari-hari terakhir tahun 2007

In SEO on Disember 26, 2007 at 5:39 pm
Pendaftaran MAHA
Apa yang aku nak kongsikan kali ini tidak berkaitan sangat dengan bidang yang aku perjuangkan tetapi ianya lebih perkongsian ilmu kepada rakan-rakan yang lain terutamanya mereka yang terlibat dalam pembangunan rangkaian atau link berkaitan dengan pertanian,penternakan dan akuakultur di bawah blog jutawantani. Ramai yang dah menyedari potensi menggunakan blog sebagai medium memperketengahkan perniagaan masing-masing dan juga diri mereka sendiri.
Mungkin ramai bertanya kenapa saya sendiri juga lebih memilih menggunakan blog berbanding dengan halaman(website) statik. Ini kerana pengamatan saya mereka yang melayari internet sekarang lebih suka mendapatkan informasi yang sentiasa dikemaskini dan lebih “friendly” kepada penulis blog tersebut berbanding pentadbir(administrator) yang mentadbir halaman(website) yang statik. Walaubagaimanapun semuanya adalah bergantung pada cara anda “tackle” pembaca/pengunjung blog anda sendiri. Malah saya sendiri tidak menafikan bahawa sekarang ruang masa saya semakin sibuk dengan kewujudan blog ini tetapi itulah yang membuatkan diri kita lebih bersemangat untuk menulis. Saya masih mengingati pesan seorang kawan “dalam apa saja yang kita lakukan letakkan bab keuntungan atau wang itu tempat yang kedua…utamakan apa yang kita boleh sumbangkan terlebih dahulu” maka saya sendiri mengingatkan kepada diri sendiri dan rakan-rakan yang lain biar kita berurusan “offline” diluar atau di internet jangan terlalu mengajar keuntungan yang cepat. Seperkara lagi apabila kita berkongsi idea, jangan sesekali terus sahaja meniru apa yang rakan kita buat tanpa mengukur “baju sendiri” kerana sebenarnya apabila kita meniru bulat-bulat apa yang rakan kita buat tanpa belajar jikalau terdapat kesilapan, kesilapan tersebut akan nampak nyata.

Baca baki entri ini »